4 signalen om je keuken te vervangen

Gepubliceerd op: 07/11/23 10:00 AM

Keukens worden vervangen om heel uiteenlopende redenen. Omdat de deurtjes versleten zijn en de scharnieren niet meer werken, het werkblad beschadigd is, je technische apparatuur het niet meer doet of als je een nieuwe stijl wenst. Afhankelijk van de signalen, vervang je je keuken dan volledig of gedeeltelijk.

Fronten of kastdeurtjes versleten

De deuren van je kasten noemen we in vaktaal ook wel de fronten. Ze worden in keukens zowat het meest gebruikt van allemaal en zien daardoor ook het hardst af. Na jaren van intensief gebruik, slijten de fronten. De grepen komen los, de scharnieren werken niet meer naar behoren of de afwerking van het hout raakte beschadigd. Je zou in dit geval enkel de fronten kunnen vervangen om de kosten te drukken, maar dikwijls is dit een van de signalen dat ook de rest van je keuken aan vervanging toe is.

Werkblad is vergane glorie

Een werkblad moet het echte werk verteren. Snijden, stoten, morsen met warm en koud, … het zorgt ervoor dat je werkblad z’n oorspronkelijke glorie kan verdwijnen. Afhankelijk van de staat van het werkblad en het gebruikte materiaal, kan het nog hersteld worden. Ook hier geldt echter dat wanneer het werkblad aan vervanging toe is, je best ook de algemene staat van je keuken even grondig bekijkt.

 

Lees ook: Een keukenwerkblad kiezen in 3 stappen

Apparatuur doet het niet meer

Heb je last van een oven die uitvalt, een afwasmachine die het niet meer doet of een elektrisch kookvuur dat enkel nog voor koude gerechten gebruikt kan worden? Vraag je dan eens af hoe oud de toestellen eigenlijk zijn. Dikwijls kunnen ze nog gemaakt worden door een erkende hersteller. Bij oudere toestellen is dat minder evident en kijk je al sneller naar een nieuw toestel. Of dat nieuwe toestel nog past in de stijl van je huidige keuken is het dilemma dat zich vervolgens dikwijls stelt.

Andere stijl in gedachte

We brengen enorm veel tijd door in onze keuken. De inrichting ervan bepaalt zo onrechtstreeks ons dagelijkse gemoed. Want zeg nu zelf: van een lelijke keuken word je niet vrolijk, toch? Ben je jouw keukenstijl dus grondig beu? Laat ze dan jouw stemming niet langer negatief beïnvloeden en plaats zo snel mogelijk een volledig nieuwe keuken!

 

Lees ook: Welke keukenstijlen passen bij mij?

Conclusie

Merk je één van de 4 signalen hierboven op? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe keuken. Is dat het geval of ben je niet helemaal zeker van de mogelijkheden? Kom dan zeker eens met ons praten in de showroom in Herentals. We wensen je alvast veel succes met je project!

Bedankt voor je interesse in onze blog!

Kom je project vrijblijvend bespreken in onze showroom, van Ma-Vrij: 8.00 - 12.00 & 13.00 - 17.00u
Zat: 10.00 - 16.00u. Bezoek na de openingsuren ook mogelijk.